Wie zijn wij

Dick van Dijk is als PADI (Elite 2016, 2017 en 2018) Master Instructeur de drijvende kracht achter Van Dijk Duikopleidingen en deelt zijn kennis en ervaring graag met jou. Zijn gedrevenheid en enthousiasme zorgen voor een plezierige sfeer. Persoonlijke aandacht en kwaliteit staan daarbij centraal.

Alle opleidingen die gegeven worden vallen onder PADI. PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors. Deze internationale organisatie verzorgd gecertificeerde duikopleidingen. PADI is verreweg de bekendste en grootste organisatie met PADI professionals in ruim 170 verschillende landen. Daarom kun je met een PADI brevet vrijwel overal terecht. PADI heeft opleidingen ontwikkeld voor de recreatieve sportduikers en professionele duikinstructeurs in een uitgekiend lessysteem waarbij in kleine stapjes nieuwe vaardigheden aangeleerd worden. De volgende stap wordt pas genomen als het voorgaande helemaal beheerst wordt. Hierdoor hoeft er aan het eind van de cursus geen examen afgenomen te worden. Tijdens de les wordt het wel duidelijk welke vaardigheden je beheerst. Door dit systeem zijn de opleidingen laagdrempelig en geschikt voor iedereen.

PADI houdt zich uitsluitend bezig met het ontwikkelen van duikopleidingen en lesmateriaal en is geen producent van duikmateriaal. PADI werkt met een kwaliteitsbewakingssysteem en houdt daardoor toezicht op de strenge eisen welke gesteld worden aan PADI duikscholen. PADI promoot de duiksport en neemt als duikorganisatie verantwoordelijkheid voor het behoud van de onderwaterwereld. Hiervoor is een non-profit organisatie opgericht, ‘Project AWARE’ Aquatic Awarness, Responsibility and Education.
 
Van Dijk Duikopleidingen heeft ruime ervaring met cursisten die in het verleden nare ervaringen hebben ondervonden in het water. Wij houden daar rekening mee en begeleiden u om opnieuw te gaan genieten van de onderwaterwereld.
 
Van Dijk Duikopleidingen heeft als duikschool een gevarieerd aanbod van duikmaterialen, ook voor de verhuur daarvan. Voor onderhoud of reparatie van uw duikmateriaal kunt u ook bij ons terecht. Wij werken samen met Dive & Service Center Noord. Wilt u hier gebruik van maken, neem dan contact met ons op.
 
Heeft u het als duikschool en/ of duikvereniging plotseling druk en heeft u te weinig bevoegde instructeurs? Schroom niet contact met ons op te nemen. Van Dijk Duikopleidingen gelooft in samenwerken en wij staan ook voor collega's klaar. Momenteel verzorgen wij diverse programma's voor Duikvereniging Moby Dick te Sneek en Duikvereniging Scubacat te Dokkum.