PADI Self-Reliant Diver (Solo duiker)

De PADI Distinctive Specialty Self-Reliant Diver is één van de laatst ontwikkelde specialties van PADI en waarschijnlijk ook één van de spannendste. Het is PADI’s wereldwijde stellingname dat verantwoord zelfstandig duiken niet voor iedereen is weggelegd, maar dat het wel een plaats heeft binnen de duikwereld.

Het PADI systeem is voorstander van het toepassen van het buddy-systeem, maar voor sommige duikers is de specialty Self Reliant Diver een uitkomst. Zo duiken Instructeurs en Divemasters technisch gezien eigenlijk al vaak alleen, omdat ze geen volwaardige buddy hebben die hen komt helpen in een noodsituatie. Maar ook voor fotografen die vaak erg lang op één plek bezig zijn om dat perfecte plaatje te schieten, en precies daarom vaak moeilijk een buddy kunnen vinden.

Dat het duiken in je eentje extra risico's met zich meebrengt, spreekt voor zich. Voor een deel zul je die risico's gewoon moeten accepteren, maar veel risico's kun je ook ondervangen. Dat is wat je leert in de PADI Self Reliant Diver Specialty. Zo leer je onder andere problemen oplossen waar je normaal gesproken voor bij je buddy terecht kunt. Ook wordt er wat dieper ingegaan op luchtverbruik e.d. Je kunt dus na het volgen van deze specialty duiken plannen en uitvoeren in je eentje, maar verder leer je ook 100% voor jezelf te kunnen zorgen binnen het normale buddy systeem. Het is een erg aparte ervaring om voor het eerst echt alleen te duiken en alleen al daarom een aanrader!

Duiken zonder een buddy vereist ervaren duikers die de nodige overgave hebben om zichzelf gepast te trainen en uit te rusten, plus daarbij de toegevoegde risico's, die eraan verbonden zijn, te aanvaarden. Deze personen moeten de vereiste houding en geschiktheid bezitten om zelfstandig duiken na te streven. Dit kunnen zijn: duikprofessionals zoals instructeurs en divemasters, maar ook onderwater fotografen, cameramensen of ervaren duikers die deelnemen aan avontuurlijke duiken, waarbij de veiligheidsmarge kleiner wordt, zoals bij het binnengaan van wrakken en grotten.

Een leuke cursus voor ervaren duikers die net dat beetje meer willen.

VOOROPLEIDING:
Advanced Open Water Diver en 100 gelogde duiken

Cursus informatie
Duur: 2 dagen
Minimum leeftijd: 18 jaar
Aantal buitenwaterduiken: 3

De cursus wordt in overleg gegeven!

Prijs: 249 eur, inclusief brevetaanvraag en extra benodigdheden tijdens de cursus (in bruikleen)