Digitale Fotografie Specialty

Digitale onderwaterfotografie is voor veel mensen binnen bereik gekomen de laatste jaren. Ten opzichte van analoge fotografie biedt het vele voordelen. Tijdens deze cursus leer je het maximale uit je camera halen. Leer meer over onderhoud, algemeen gebruik, compositie en beeldbewerking. Je zal versteld staan van je eigen foto's. Ter voorbereiding heb je het DUP Specialty boek nodig. Ook is een eigen camera wel handig om te hebben maar niet verplicht.
De cursus is inclusief de Nederlandse versie van de PADI digitale onderwaterfotografie handleiding en het PADI witbalansleitje.
De cursus omvat twee duiken en een workshop ‘Werkwijze voor digitale fotografie’.
Voor de eerste duik leer je hoe je veilig je camera duikklaar maakt en bespreken we enkele basistechnieken (afgestemd op je eigen kennis en vragen). De eerste duik is bedoeld om te laten zien dat je met basis technieken en uitrusting al mooie foto’s kunt maken. Als fotodoel kiezen we b.v. zoetwatermosselen, wortels van riet of bomen onder water, details van een wrakje, etc. De resultaten zullen we samen bespreken en beoordelen.
Nadat je de foto’s gemaakt hebt wil je er natuurlijk iets mee. In de workshop ga wij in op hoe je je foto’s op de computer kunt krijgen, bespreek ik een aantal mogelijkheden hoe je je foto’s op de computer kunt presenteren, laat ik je enkele basis bewerkingsvaardigheden zien en – heel belangrijk – hoe je kunt backuppen.
De tweede duik – tot slot – gaan we dieper in op een aantal fotografie technieken. We gaan oefenen met diafragma, sluitertijd, belichtingscompensatie, witbalans en het gebruik van de flitser. Ook de resultaten van deze duik gaan we samen bespreken en beoordelen.
Minimale eisen: 10 jaar of ouder.
Prijs: 179 euro