PADI Assistent Instructeur

 
 

 

Heb je als PADI Divemaster al een aantal keren geassisteerd bij het geven van duikcursussen en ben je er klaar voor om meer verantwoordelijkheden te dragen? Dan is de PADI Assistant Instructor cursus iets voor jou. Je krijgt extra bevoegdheden, maar geeft les onder toezicht van een instructeur. Het is de perfecte manier om ervaring op te doen voordat je PADI Open Water Scuba Instructor wordt.

In de PADI Assistant Instructor cursus gaan we dieper in op het PADI systeem en leer je hoe je effectieve en veilige zwembad-, theorie- en buitenwaterlessen geeft.

De PADI Assistant Instructor cursus is in feite de helft van een volledige Instructor Development Course (IDC). (Wanneer je doorgaat met de PADI Open Water Scuba Instructor Course en het geheel afsluit met het tweedaagse instructeursexamen wordt je gebrevetteerd als PADI Open Water Scuba Instructor).

Wat leer je?

De PADI Assistant Instructor cursus bestaat uit 3 delen:

Theoretische kennis: D.m.v. diverse presentaties en workshops wordt de theorie achter het lesgeven en de PADI standards behandeld. Het geheel wordt afgesloten met een Standards Open Boek Examen.

Demonstratieve vaardigheden: We gaan alle duik- en snorkel- vaardigheden die je in de Divemaster cursus al aangeleerd hebt, tot in de puntjes verfijnen.

Les geven volgens het PADI systeem: Door het geven van theorie-, zwembad- en buitenwaterlessen ga je jezelf de PADI structuur van het effectief en veilig lesgeven eigen maken en trainen we jouw organisatorische en probleem oplossende vaardigheden. Je medecursisten, die als beginnende duikers figureren, vormen je kritische publiek.

Deze opleiding wordt uitsluitend gegeven in samenwerking met 5 sterren duikcentrum Moby Dick te Sneek. De opleiding tot PADI Assistent Instructeur mag namelijk alleen via een 5 sterren duikcentrum gegeven worden.

Waarin je les kunt gaan geven:

Naast de verantwoordelijkheden en werkzaamheden die je als PADI Divemaster al hebt, kun je als PADI Assistant Instructor:

Voorwaarden voor deelname?

Kosten?

 De opleiding kost € 295,- Exclusief PADI kosten en lesmaterialen.